CUM AM DAT JOS 18 KG FARA DIETA

Să ai o talie frumoasă poate fi un vis.

Foarte probabil când spui vis, te gândeşti la ceva măreţ.

Uneori poate fi ceva măreţ, alteori nu.

Acum vreau să-ţi vorbesc despre un vis intermediar pe care l-am transformat în realitate în drumul către un vis mai mare.

slim

E vorba despre visul de a avea din nou o siluetă frumoasă.

Este visul de a da jos din kilogramele în plus fără să ţin diete (care oricum nu funcţionează).

 

Factorii care au contribuit la luarea în greutate

 

 • Stresul (totalitatea emoţiilor şi trăirilor negative: teamă, îngrijorare, furie, vinovăţie etc.)

După naşterea băieţelului meu, am avut o perioadă mai stresantă. Multe emoţii negative s-au acumulat. Au ieşit la iveală şi alte tipare de comportament cauzate de rănile din copilărie.

 

 • Consumul de sabotori ai greutăţii

Pentru că nu ştiam cum să gestionez aceste situaţii şi trăiri negative, am început să consum ciocolată. Aproape zilnic. Plus alte dulciuri, că uneori ajungeam să mănânc jumătate de kilogram de dulciuri pe zi.

 • Hainele

În afara stresului şi a consumului de dulciuri au contribuit şi hainele pe care le purtam.

Mai exact, aceleaşi de pe perioada sarcinii.

Probabil ai auzit că Universul are tendinţa să umple golurile.

Dacă îţi goleşti dulapurile, în scurt timp le umpli din nou cu alte lucruri pe care ţi le cumperi şi le acumulezi.

Dacă porţi haine largi, în scurt timp ajungi să iei în greutate, ca să umpli acele haine şi să-ţi vină bine.

Prin urmare, dacă eu purtam aceleaşi haine din perioada de sarcină, care la început îmi erau largi, transmiteam un mesaj Universului că acele haine trebuiesc umplute, să-mi vină bine.

 

 • Insomniile

Încă din copilărie am avut un tipar al insomniilor. Am lucrat la el, pentru că am găsit formula care să mă ajute.

Cert este că lipsa somnului te face să consumi cât mai multă cafea, ciocolată, mâncare grasă, să fii mai nervos, mai irascibil, să te simţi mai vinovat de emoţiile negative pe care nu ţi le poţi stăpâni şi toate acestea contribuie la acumularea de kilograme.

 

 • Lipsa mişcării sau a eforturilor fizice

Unul din factorii care contribuie la kilogramele pe care le acumulăm sau le dăm jos îl reprezintă mişcarea fizică. Cum nu reuşeam să fac, am început să acumulez tot mai multă grăsime pe mine.

 

 • Filmele din mintea mea

Nu ştiu cum să-ţi spun, dar credeam că sunt realistă atunci când mă vedeam aşa cum arătam.

Habar nu aveam că sunt grasă tocmai pentru că mă vedeam grasă. 

 

 • Convingerile

 

Un alt factor care o ţine pe loc pe o persoană, care vrea să elimine grăsimea de pe corp, îl reprezintă convingerile. Cum ar fi: sunt grasă; am reuşit să dau acum câteva kg, dar după ce încep munca, şi stresul, iar mă fac de…X kg etc.

Convingerile pot fi atât de subtile că nici nu-ţi dai seama că le ai.

Acum un an m-am întâlnit cu o prietenă pe care nu o mai văzusem de mult. Se vedea că reuşise să dea jos câteva kg. Am felicitat-o. Şi ea mă întreabă? Şi cum îmi stă? Lumea zice că-mi stătea mai bine înainte!

În timpul în care se reduce greutatea corporală, se elimină grăsimea de pe tot corpul. Nu putem controla să o dăm jos doar de pe burtă sau de pe şolduri. Ea, se duce şi de pe faţă. Uneori, lasă un aspect de trasă la faţă, de ridată.

Iar dacă tu, măcar odată, ai văzut pe cineva că s-a tras la faţă şi ai spus că arăta mai bine grasă, deja, în subconştientul tău s-a format un mare egal între frumuseţe şi aspectul gras.

Poate cu glas tare spui, ai slăbit, că te-ai tras la faţă? Dar în sinea ta, s-ar putea să spui, Oh, Doamne nu vreau să arăt aşa de stafidită vreodată. Mai bine grasă decât trasă la faţă!

În momentul în care mintea ta a formulat o asemenea idee, s-a format o convingere atât de puternică, încât funcţionează ca un virus care îţi infectează calculatorul personal (mintea). Şi ori de câte ori îţi propui să dai jos din kg în plus, acea convingere, te sabotează. Pentru că nu vrei să arăţi trasă la faţă.

 

Toţi aceşti factori s-au cumulat şi, uneori, puterea factorilor care se cumulează este mai mare, mai puternică decât acţiunea fiecăruia în parte. Şi chiar mai mare decât suma sau decât pătratul lor.

Din punctul de vedere al greutăţii corporale, am început să cresc. Treptat-treptat luam în greutate şi am ajuns să am aceeaşi greutate şi aceleaşi forme ca în luna a noua de sarcină. Hainele au început să mă încapă perfect.

 

Naşterea visului

 

Dar odată cu creşterea greutăţii (care a ajuns la 84,7 kg vara trecută) a început să crească şi nemulţumirea. Atât a mea cât şi a soţului. Şi la un moment dat, soţul m-a certat şi m-a întrebat: „Tu ce-ai de gând să faci cu burta asta? Când o dai jos?” iar eu i-am zis că în şase luni.

După cele şase luni, burta mea arăta la fel, dar se schimbase ceva în mine.

Participasem la seminarul şi worshopul Atrage abundenţa în viaţa ta şi am înţeles de la Florin Păsat care erau motivele îngrăşării şi ce aveam de făcut.

 

Împlinirea visului

 

Începând cu luna noiembrie a lui 2015, au apărut primele semne că visul începe să se împlinească. Din noiembrie 2015 şi până în aprilie 2016, am dat jos 15 kilograme fără să ţin dietă. Acum am 67 de kg.

Foarte multe persoane cred că kilogramele sunt în legătură doar cu cantitatea de calorii. Sau cu mersul la sală. Aşa că, ori încep să ţină dietă după dietă şi după rezultate temporare se întorc la greutatea iniţială sau se îngraşă mai tare. Sau, încep să meargă la sală până se extenuează, apoi renunţă că e prea greu.

Iată, care au fost tehnicile şi metodele folosite pentru a reduce greutatea, în timp ce am continuat să mănânc orice-mi place şi am poftă.

 

 • Tehnici de eliberare a emoţiilor negative şi a stresului

 

După participarea la seminarul şi workshopul lui Florin Păsat, Atrage abundenţa în viaţa ta am început să practic tehnici de eliberare emoţională (EFT) deprinse la workshop.

Am lucrat cu EFT pe vinovăţie, furie, frică, îngrijorare şi alte emoţii negative.

Prin octombrie am citit cartea Fără limite scrisă de Jillian Michaels în care am găsit multe chestionare de lucru. Lucrând aceste chestionare, m-au făcut să scot scheletele emoţionale din copilăria mea şi am lucrat asupra lor cu tehnici EFT şi chiar NLP.

Curând am început să văd rezultate. Pentru prima dată în acel 1,5 ani de la naşterea băiatului sesizam o reducere a burţii mele. Nu mai arăta ca în luna a noua, ci ca în luna a şasea.

Pe măsură ce am continuat cu eliberarea emoţiilor negative, au început să apară tot mai multe rezultate pozitive.

 

 • Eliminarea sabotorilor

 

După ce am eliminat emoţiile care mă făceau să consum foarte multă ciocolată, dulciuri sau chiar bere, mi-a fost mult mai uşor să mă eliberez de consumul acestora. Am ajutat corpul să nu mai simtă pofte de aşa ceva. Evident am folosit tehnici NLP prin care am înlocuit nevoia de dulciuri cu consumul de fructe. Aşa încât atunci când simt că aş vrea să mănânc ceva dulce să consum un fruct (măr).

 

 • Afirmaţiile

 

Specialiştii în dezvoltare personală ne spun foarte clar că o putere foarte mare o au cuvintele pe care le folosim. Afirmaţiile au puterea să schimbe subconştientul şi programele de acolo.

După participarea la workshopul Atrage abundenţa în viaţa ta am început să folosesc aproape zilnic două afirmaţii legate de kilogramele mele:

Ating şi menţin greutatea de 60 de kg mâncând normal.

Sunt sănătoasă, suplă, cu abdomenul plat, fără burtă.

 

 • Vizualizare

 

Am început să mă vizualizez la greutatea pe care mi-o doresc.

Mă vedeam aşa cum eram înainte de naştere şi cu rochiile pe care le purtam pe atunci.

Când mă uitam în oglindă, îmi trăgeam burta înapoi şi mă imaginam fără aceasta.

Când mergeam la cumpărături şi vedeam o rochie pe un manechin foarte suplu, îmi imaginam cum îmi vine, cum mă încape acea rochie.

 

 • Termostatul

 

Şi Florin Păsat şi Jack Canfield vorbesc despre termenul de termostat în viaţa noastră.

Dacă într-o încăpere ai setat termostatul aparatelor de aer la 22° C, orice creştere sau scădere a temperaturii, va determina funcţionarea aparatelor respective. Ori să scadă, ori să crească temperatura şi să ajungă înapoi la 22° C.

La fel se întâmplă şi cu kilogramele.

Dacă termostatul tău este setat pe 80 kilograme, oricâte diete ai ţine, oricât te-ai strădui, să dai jos de pe tine, curând ajungi înapoi la greutatea cu care ţi-ai obişnuit subconştientul să se simtă bine.

Ai nevoie să faci o resetare a termostatului personal. Şi o poţi face prin tehnicile descrise mai sus: EFT, afirmaţii, vizualizare.

Termostatul meu a fost la 55-60 kg în perioadele calme şi 70 kg în perioadele ceva mai tensionate. Prin urmare, e mult mai simplu să ating din nou greutatea de 60 de kg.

 

 • Hainele

 

Am început să-mi cumpăr haine care să mi se potrivească noilor standarde de greutate. Şi funcţionează.

 

 • Mişcarea

 

Am lăsat mişcarea la final, nu pentru că nu este importantă, ci pentru că eu am practicat-o în mod neregulat. Nu am avut o disciplină foarte strictă la capitolul mişcare şi exerciţii fizice. Nu am făcut exerciţii la sală sau acasă din abundenţă.

De multe ori am făcut doar câteva minute pe zi în timpul în care fierbea apa pentru cafea. Alteori, am făcut dans popular.

Ştii ceva?

Lucrurile mici, făcute cu regularitate dau rezultate. Chiar ajută.

Atunci când fac exerciţii accelerez procesul de a da jos din kg. Atunci când sunt leneşă, se depun câteva în plus.

 

Bineînţeles, am fost întrebată, eu chiar n-am redus cantitatea de mâncare?

Cred că probabil s-a redus singură, dar numai după ce am eliminat emoţiile care mă făceau să mănânc mai mult decât aveam nevoie. Atunci când simt că am ajuns la saţietate, încetez să mai mănânc.

Deci, da, s-a redus şi cantitatea, dar numai după ce am eliminat emoţiile.

 

Trăirea visului

 

În cartea Foamea ucigaşă o tânără care are cu 40 de kg peste normal, ajunge la un nutriţionist, iar acesta îi spune că are doar 8 kg în plus. Ea se gândeşte că tipul e nebun. Dar el, ca şi când i-ar fi citit gândurile, îi spune: Tu concentrează-te pe cele 8 kg. Dacă afli cum să le dai jos pe acelea, ştii ce ai de făcut ca să le dai jos pe toate cele 40.

Dacă ai practicat nişte tehnici, nişte exerciţii, care te-au ajutat să dai jos din kg, bucură-te de proces şi de progres şi continuă!

Nu te plânge că nu ai ajuns la ţelul tău! Mândreşte-te cu rezultatele pozitive înregistrate! Felicită-te! Admiră-te în oglindă!

In anul 2017, intentionez să creez un grup de practică pentru cei interesaţi să dea jos din kilogramele în plus, fără să ţină o singură zi de dietă.

 

In cartea Eliberează-te de rănile trecutului şi redescoperă fericirea!” am scris un subcapitol în legătură cu emoţiile care te fac să mănânci ce nu ai nevoie şi în cantităţi mari. Iar la finalul cărţii, în Anexa 6 am scris pentru tine o tehnică NLP prin care eu personal, m-am eliberat de consumul de dulciuri. Tu o poţi folosi ca să reduci sau să elimini cantitatea de dulciuri, de mâncare. Aici poti citi un scurt fragment din acest subcapitol.

În plus, dacă alegi să comanzi cartea în această perioadă de lansare, care durează până Duminică 23 octombrie, poţi să descarci gratuit şi alte cinci tehnici de lucru EFT şi NLP pentru: insomnie, îngrijorare, dublarea încrederii în sine, creşterea motivaţiei şi reducerea sentimentului de copleşire.

Vineri, 21 octombrie, 2016, La Galati, voi face lansarea oficiala a cartii Elibereaza-te de ranile trecutului si redescopera fericirea!

Vin-o la Biblioteca V.A. Urechia la orele 18 pentru a partcicipa la aceasta lansare, mai ales daca esti din Galati si Braila. Detalii despre acest eveniment, aici.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te rog să-l distribui mai departe să-i ajute şi pe alţii.

 

Cu drag,

Fănica Rarinca

cropped-PSX_20140402_0433171.jpg

 


 Ti-a placut articolul?
Inscrie-te cu adresa de email ca sa primesti in inbox articolele publicate si poti descarca gratuit ebook-ul Scapă de stres! Fii fericit!

Scap_de_stres_Fii_fericit.jpg

We respect your email privacy

Email Marketing by AWeber

Fanica Rarinca

Profesor de Geografie din anul 2000 în orașul Galați. Am început un proces de dezvoltare personală în anul 2010. În 2014 am deschis acest blog. Am scris câteva cărți de dezvltare personală: Eliberează-te de rănile trecutului și redescoperă fericirea, Iertarea (publicată doar pe Amazon.com) precum și cărți de literatură cu conținut de dezvoltare personală, Guru și Ciocârlia pentru copii și Mica Stea Portocalie pentru adolescenți și adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.