CUM SĂ CREŞTI STIMA DE SINE A COPILULUI?

„Pe vremea când noi eram copii, era mai simplu. Dacă cineva se lua de tine la şcoală, când ajungeai acasă, îţi trecea. Familia era alături de tine şi te mângâia. Astăzi, însă, e mai greu. Pentru că dacă cineva se ia de tine la şcoală, când ajungi acasă, deschizi facebook-ul, instagram-ul şi alte canale de socializare şi găseşti acolo scrise tot felul de mesaje la adresa ta. Şi nu doar de la colegi, dar şi de la prietenii colegilor tăi. Practic astăzi eşti bombardat 24 de ore din 24 de mesaje care te fac să gândeşti urât despre tine.”

Filmul Afaceri neterminate (denumire originală Unfinished Business)

1

Nu ştiu ce crezi tu despre această replică dintr-un film în care un copil obişnuit dintr-o familie foarte ocupată suferă zi de zi pentru că este făcut de râs de ceilalţi copii, până ce se ajunge la o criză de violenţă.

 

Astăzi, mai mult decât oricând un rol extraordinar îl are familia, mai ales părinţii. Când constată că fiul sau fiica lor, adolescentă are tendinţe de izolare, înseamnă că ceva nu este în regulă. Se cuvine ca părinţii să-şi facă timp şi să discute despre ceea ce-i frământă pe copii şi să le ofere soluţii legat de modul în care pot depăşi problema.

 

În acest scop, citind cartea lui Zig Ziglar, Putem creşte copii buni într-o lume negativă, am găsit 14 recomandări legat de modul în care putem proceda ca să creştem stima de sine a copiilor. Le-am extras pentru tine şi am făcut un scurt videoclip.

Fără să mai lungesc vorba, te las în compania lui Zig Ziglar.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, şi dacă îl consideri util şi altora, fă o faptă bună şi distribuie-l mai departe. Cineva s-ar putea să-ţi fie recunoscător.

Cu drag,Fănica RarincaFii autodidact!






 Ti-a placut articolul?

Inscrie-te cu adresa de email ca sa primesti in inbox articolele publicate si poti descarca gratuit ebook-ul Scapă de stres! Fii fericit!

Scap_de_stres_Fii_fericit.jpg

We respect your email privacy

Email Marketing by AWeber

Fanica Rarinca

Profesor de Geografie din anul 2000 în orașul Galați. Am început un proces de dezvoltare personală în anul 2010. În 2014 am deschis acest blog. Am scris câteva cărți de dezvltare personală: Eliberează-te de rănile trecutului și redescoperă fericirea, Iertarea (publicată doar pe Amazon.com) precum și cărți de literatură cu conținut de dezvoltare personală, Guru și Ciocârlia pentru copii și Mica Stea Portocalie pentru adolescenți și adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.