Despre Fănica Rarinca

Numele meu e Fănica Rarinca.

Ca origine, sunt de la ţară, dintr-o localitate din judeţul Galaţi. Am făcut Facultatea de Geografie la Iaşi şi un an de master la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, tot Facultatea de Geografie. De 20 de ani sunt profesor de geografie în Galaţi şi deşi îmi place meseria de profesor, am decis că nu e suficientă pentru mine ca vreau să mai fac şi altceva pe lângă această meserie.

Povestea mea de viață începe în vara anului 2010.

A fost anul în care îmi doream să fac un credit pentru a-mi cumpăra un apartament, cu rată pe 30 de ani. Numai că eram permanent în urmă cu banii. Niciodată nu-mi ajungea salariul de la o lună la alta. Când venea vara și primeam tot salariul pe toată vara, mergeam și-mi cumpăram haine și cărți și după mai puțin de o lună mă trezeam că rămâneam fără bani.

Astfel, pe timp de vară, îmi mai căutam ceva de făcut pentru a câștiga niște bani în plus, să pot supraviețui până în luna octombrie când venea următorul salariu.

Nu aveam cunoștințe despre cum să economisești, nu știam nimic despre bani sau despre alte lucruri. Toată cultura mea se rezuma la ceea ce citisem în romanele d aventuri și în materia pentru facultate. Iar aceea nu m-a învățat despre cum să-mi gestionez diferite aspecte ale vieții.

Perfecționare continuă

De când mă ştiu mi-a plăcut să mă perfecţionez şi să devin tot mai bună în tot ce fac. Tocmai de aceea am ales numele acestui blog autodidact, pentru că asta este principala mea calitate.

Mi-a plăcut întotdeauna să citesc şi să scriu. Se spune că la momentul în care mi s-a luat din moţ am ales pixul. Cărţile preferate ale copilăriei şi adolescenţei mele au fost cele din Colecţia Jules Verne. Romanele citite mi-au deschis pasiunea pentru geografie, pentru călătorii şi aventură, dar m-au ajutat şi să mă exprim mai bine, mi-au dezvoltat vocabularul. Primul personaj din cărţile lui Jules Verne care a devenit idolul meu a fost Phileas Fog. Mi-am dorit să devin punctuală ca el până la secundă. Aş putea să spun că în mare parte am reuşit.

Da, sunt profesor și asta este extraordinar. Îmi dă posibilitatea să modelez tinerele vieți, să le ajut (în limita timpului posibil – de o oră pe săptămână) să-și redefinească tiparele, obiceiurile, modul de gândire. Dar, evident nu este suficient. Să fii profesor, cu o materie atât de stufoasă, nu este ușor. Ai momente în care simți mai mult că faci slalom printre diferite borne, perioade de pus note, decât că faci educație și cu atât mai puțin că-i înveți ceva folositor pentru viață.

Primul pas

Astfel, în vara anului 2010, îmi doream să-mi găsesc ceva de lucru, să câștig suma care să acopere creditul pentru casă.

Într-o seară mi-a sunat telefonul și o doamnă m-a invitat la un semnar, să aflu despre o posibilitate să câștig niște bani în plus. Am spus DA imediat și a doua zi m-am înființat la Teatrul Muzical unde se susținea seminarul.

Era un seminar Network 21, în care se promova afacerea Amway. Nu auzisem despre nici una. Am decis să încerc, cu atât mai mult cu cât există și un sistem de educație, prin care poți învăța ce să faci, chiar dacă nu ai experiență. Acela a fost momentul în care am aflat despre dezvoltare personală. M-am îndrăgostit de cărțile și materialele prin care puteam învăța și altceva, să-mi gestionez viața.

 

Toate cărțile și seminarele la care am participat, toate Cd-urile pe care le-am ascultat au făcut o schimbare în mintea mea și în viața mea.

 

 

Prima carte

După primul an de dezvoltare personală, în urma unui coșmar de noapte am scris o carte. Inițial s-a numit Povestea Patronului Guru și a angajatei lui Ciocârlia. A fost pentru prima dată când am avut curajul să public o carte, cu numele meu pe copertă. Am avut și alte tentative, dar m-am oprit, chiar înainte de a trimite tot ce am lucrat la editură. Perfecționismul costă. Ajungi să nu mai finalizezi nimic, pentru că indiferent ce faci nu este suficient de bun, cu atât mai mult, nu este perfect și te temi de ce vor comenta cei din jur.

Dar, în 2011, la un an după ce am descoperit programul de dezvoltare personală am avut curajul să duc această carte la editură. După ce prima ediție s-a terminat, am făcut ceva adăugiri, am mai modificat-o, i-am schimbat titlul și s-a numit simplu, Guru și Ciocârlia. Pentru a o publica pe Amazon (în anul 2020), am fost nevoită să-i schimb titlul din nou, pentru a nu intra în conflict cu cei ce dețineau mărci înregistrate pentru numele de Guru sau Lark (Ciocârlia). O găsești în prezent pe Amazon cu un nou titlu, Patronel and Soriela. Astfel, până la epuizarea stocului de carte în limba română cu titlul Guru și Ciocârlia, am decis să o ofer cadou la orice achițizie de carte de pe fanautodidact.ro

 

Am continuat cu participarea la seminare și arătarea planului de marketing, deși îmi era foarte greu din punct de vedere emoțional. Fiecare Nu pe care îl primeam, fiecare comentariu contra îl priveam ca pe un atac la propria persoană. Și totuși, îmi doream să cresc.

Linia de îndrumare m-a sfătuit să apelez la un specialist că aveam traume emoțonale și din acest motiv nu creșteam.

Am ascultat-o și pe lângă programul de pregătire și munca de arătat planul, am mers la un psiholog, care îmi dădea niște sarcini de lucru, pe lângă sfaturile din consultație.

În urma acelei terapii, mi-am deschis inima, am acceptat să iubesc, să mă las iubită. L-am cunoscut pe cel care a devenit soțul meu.

De 6 ani m-am căsătorit şi am devinit mămică. Copilul meu s-a născut la o lună distanță după acest blog. Pentru că-mi era dificil să mă mișc cu produsele să mai arăt planul de marketing, am decis că pot să fac o schimbare în viața oamenilor, oferindu-le informațiile pe care eu le-am acumulat în acești ani.

Nașterea blogului fanautodidact

 

Am ales titlul blogului fanautodidact, care poate fi o combinație dintre calitatea de fan cât și plăcerea de a fi autodidact. Adică, îmi place să mă perfecționez continuu, să cresc, să devin mai bună pe zi ce trece.

De aceea, dacă privești logo-ul atașat la blog, vei vedea că imaginea formează un om, dar și două cărți deschise în fața unui om. De asemenea, poate arăta și ca un avion care zboară. Pentru că asta îmi doresc atât pentru mine, cât și pentru tine, cel care mă urmărești. Îmi doresc să te ajut să crești, să zbori și să-ți atingi potențialul, să-ți împlinești visurile. În acest fel mi le împlinesc și eu pe ale mele.

În timp ce băiatul meu era bebeluș și abia mergea de-a bușilea, am participat la un curs intitluat Persuasion EliteDe aici, am plecat cu foarte multe informații despre cum să convingi oamenii, dar și cu prieteni. Nicoleta Nistor (terapeut, coach și autor de carte) este una dintre persoanele cu care am legat o prietenie aparte și care m-a ajutat să schimb multe emoții și traume din trecut.

 

 

Eliberarea de răni din trecut

La sfarsitul lunii aprilie 2015 am participat la un seminar gratuit si apoi un workshop conduse de Florin Pasat, de la Atrage abundenta in viata ta. Aici am invatat si exersat tehnici de eliberare emotionala si de atunci lucrez la eliberarea emotiilor negative pe care le am inca din copilarie.

Pana in prezent m-am eliberat de autoinvinuire, teama de succes, teama de a fi judecata de altii, de furie, de frica de oameni (nu mă mai tem să abordez persoane care au un nivel mai mare decât mine) etc. Cu ajutorul tehnicilor deprinse EFT și NLP, învățate din cărți, am putut să îmi schimb multe convingeri care mă limitau, am schimbat percepțiile, emoțiile mele și odată cu ele, am reacționat diferit.

Lucrez in continuare la alte emotii si sunt capabila sa te ajut să te eliberezi de tot ce te doare. În acest timp am citit peste 150 de cărți, multe dintre ele de educație emoțională, dar și din alte domenii ale dezvoltării personale.

 

A Doua Carte Publicată, Seminare și Workshopuri Proprii

Pe data de 6 februarie 2016 am sustinut primul meu seminar, care poartă titlul cărții pe care am scris-o,”Eliberează-te de rănile trecutului și redescoperă fericirea!” După acesta au urmat și altele

Iată câteva poze de la acest seminar.

Consider că, de vreme ce eu mi-am rezolvat o bună parte din rănile emoționale din trecut, îi pot ajuta și pe alții dornici să depășească momente grele din viața lor.

Te pot ajuta să te eliberezi de frică, de furie, de vinovatie, pentru a-ți dubla increderea în sine și a începe să te iubești, pentru a schimba obiceiurile auto-distructive, pentru a avea relații mai bune cu tine și cu ceilalți oameni.

Știu că ești în căutare de soluții pentru viața ta. Așa ca te rog, îmi poți trimite un email personal cu ce te frământă și pe cât posibil o să scriu un articol, pe acea temă.

În 2016 și 2017 am avut trei apariții TV. Le poți urmări la următoarele adrese.

În ianuarie 2017 am devenit practician certificat Ho’oponopono.

Autor de roman de educație emoțională

 

Tot în anul 2017, în urma unui alt coșmar s-a născut o ideea pentru altă carte la care am scris în decurs de 3 ani. Este un roman în serie (patru volume), deocamdată doar primul volum a fost publicat. Este intitulat Mica Stea Portocalie și este un roman fantasy, de aventuri și educație emoțională, pentru adolescenți și adulți.

Aici poți să citești o recenzie despre Mica Stea Portocalie.

Aici poți să citești un interviu pe care l-am dat Website-ului Promoautori.

 

Autor pe Amazon

În anul 2020 am urmat un curs în limba engleză de publicare a cărților pe Amazon, curs care mi-a permis să-mi public una dintre cărți pe Amazon.

Fii cel mai bun care poti tu sa fii!

 

 






 Ti-a placut articolul?

Inscrie-te cu adresa de email ca sa primesti in inbox articolele publicate si poti descarca gratuit ebook-ul Scapă de stres! Fii fericit!

Scap_de_stres_Fii_fericit.jpg

We respect your email privacy

Email Marketing by AWeber

Fanica Rarinca

Profesor de Geografie din anul 2000 în orașul Galați. Am început un proces de dezvoltare personală în anul 2010. În 2014 am deschis acest blog. Am scris câteva cărți de dezvltare personală: Eliberează-te de rănile trecutului și redescoperă fericirea, Iertarea (publicată doar pe Amazon.com) precum și cărți de literatură cu conținut de dezvoltare personală, Guru și Ciocârlia pentru copii și Mica Stea Portocalie pentru adolescenți și adulți.

15 thoughts to “Despre Fănica Rarinca”

  1. În povestea ta mă regăsesc și eu, pe alocuri…Circumstanțele vieții mele au fost diferite.Mă bucur pentru tine că ai găsit pacea interioară.Eu am găsit-o prin credință.Imi place cum scrii, deci continuă!

  2. Bună, Fănica!
    Îmi face mare plăcere să te citesc, bravo!
    Cunoscându-te de ani buni, am rememorat câteva din experienţele tale de viaţă şi am înţeles unele decizii luate. Ceea ce m-a surprins a fost istorisirea despre mama ta. Mă bucur că ai reuşit să redresezi lucrurile în privinţa încrederii în tine. Eu, din fericire, nu m-am confruntat vreodată cu aşa ceva. Dimpotrivă, părinţii m-au sprijinit întotdeauna, în orice trăsnaie, ulterior, la fel şi soţul. Astăzi, se întâmplă acelaşi lucru. Şi chiar dacă, vreodată, mai comentează mama, pe motiv că plec te miri unde, câteva zile ori vreo două săptămâni şi-mi las bărbatul singur – mai exact cu pisica – o liniştesc fără drept de apel.
    Te îmbrăţişez, sarcină uşoară şi ţinem legătura!

    1. Buna, Mariana!
      Da, uneori nu e usor sa spui despre aspectele mai putin placute din viata ta si sa le faci publice. Numai ca am invatat ca nimeni nu e perfect. Iar pentru mine, a fost si este destul de greu sa trec peste anumite aspecte. Dar frumusetea vietii este ca nimic nu e usor inainte de a fi greu. Si orice realizare daca nu e obtinuta cu un efort important de autodepasire a propriilor limite, parca nu e asa de apreciata.
      Apreciez ca imi citesti articolele.
      Te pup!
      Fanica Rarinca

  3. Frumoase cuvinte Fanica,important e optimismul, gandirea pozitiva…iti doresc numai bine viitoare mamica(sau poate la ora asta esti deja?)

    1. Multumesc frumos, doamna Serbu!
      Apreciez ca ati citit articolele mele pe blog. Multumesc si pentru cuvintele frumoase.
      Cam prin a doua jumatate a lui mai voi fi mamica. Teoretic pe 21 e data calculata.
      Pana atunci stau in pat si scriu si ma acup de blog si de mine.
      Cu drag,
      Fanica

  4. Felicitari dna Rarinca!!! Abia acum am reusit sa intru pe blog… Scrieti foarte frumos si ma bucur nespus ca am reusit sa fac o cotitura pozitiva in viata dvs. Stiindu-va evolutia rapida si inclinatia autodidacta, pot confirma ca ati ales foarte inspirat denumirea blogului.
    Sa inspirati cat mai multi oameni si sa fiti implinita!

    1. Multumesc, Doamna Mioara!
      Cuvintele dvs imi ung sufletul. O sa le trec si in Jurnalul de complimente.
      Asa imi doresc si eu. Sa inspir cat mai multe persoane. O sa reusesc in timp.
      Cred ca si motto-ul l-am ales de asa natura. Totul vine in timp.
      Cu drag, Fanica

  5. Buna ziua! 🙂

    Primul cuvant care imi trece prin minte este : RESPECT.
    Respect pentru tot ce ati facut pana acum, dar si pentru curajul de a ne expune o parte din viata dumneavoastra.
    Din tot ce am citit mai sus, am invatat inca o data ca nimeni nu este perfect si nici a judeca un strain nu este o solutie.
    Va admira o fosta eleva, eleva care a trecut de la nota de 2,60 ( la primul contact cu geografia) la note de peste 9, atat la admiterea la liceu cat si la bacalaureat.Cum ati spus si dvs., este esential sa ne urmam scopul chiar si atunci cand nu avem parte de sustinere.

    Mult succes in tot ce va propuneti si sa nu uitam ce a spus H. Jackson Brown: „Sa nu-ti subestimezi niciodata puterea de a te schimba”.

    1. Multumesc frumos, Andreea!
      In primul rand ma bucur ca esti o cititoare a blogului meu.
      In al doilea rand sper ca ai gasit ceva idei bune si pentru tine nu doar sa ma admiri pentru ca am avut curajul sa-mi expun viata.
      In al treilea rand ma bucur ca si in calitate de profesor am avut un impact asupra ta si te-am ajutat.
      Imi place si citatul pe care l-ai pus, iar asta imi dovedeste ca citesti si alte materiale educationale. Intr-adevar omul se poate schimba foarte mult, chiar radical. Cu conditia sa isi propuna si sa vrea asta. Altminteri…

      Mult succes si tie si te mai astept sa mai citesti si alte articole si cu alte comentarii.

  6. Felicitări pentru modul în care scrieţi Stimată Doamnă!
    Relatările de pe blogul dumneavoastră constituie adevărate motto-uri, fragmente mai mult sau mai puţin celebre,dar cu siguranţă pline de întelepciune. Mi-au plăcut dintotdeauna motto-urile pozitive, rupte din viata noastră, care te fac să priveşti altfel lucrurile…. cu mai mult optimism.
    Experienţele expuse sunt spendide firimituri de întelepciune…foarte utile celor covârşiţi de amărăciunea vieţii,celor care posedă aripi, dar au nevoie de o mică pală de vânt pentru a se înălţa.

    Trebuie să fim conştienţi de faptul că „Fericirea nu depinde de ceea ce eşti sau de ceea ce deţii, ci doar de ceea ce gandeşti”( Dale Carnegie).

      1. Am aflat de existenţa blogului dumneavoastră,cu ocazia participării la un curs de formare în parteneriat cu Universitatea ”Dunărea de Jos”,Galaţi, februarie 2015.
        Mult succes în continuare şi mergeţi plină de încredere în direcţia visurilor dumneavoastră!

        Cu drag,
        Prof.Ştirbu Ortansa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.