Eram la un seminar de dezvoltare personală, în Bucureşti, în urmă cu vreo cinci ani şi la un moment dat, o vorbitoare pe scenă a spus:
Mereu le-am spus partenerilor, care obişnuiesc să se uite prea mult la televizor, că locul lor e pe ecranul televizorului, nu în faţa lui. Dar ca să ajungi să fii văzut pe ecranul televizorului, trebuie să te mişti şi să faci ceva concret. Pentru că vrei să apari la televizor ca un model, nu oricum.
În acel moment, în mintea mea s-a născut un vis vag.
Într-o zi, o să apar şi eu pe ecranul televizorului.
Primul meu interviu la Televiziune
Vara trecută, citeam Îndrăzneşte să câştigi şi autorii Jack Canfield şi Mark Viktor Hansen spuneau că iniţial, şi-au stabilit ca ţel, că vor să apară la o emisiune TV.
Din nou am început să îmi doresc să apar într-o emisiune televizată.
Dar am făcut ceva diferit.
M-am vizualizat că mi se ia un interviu.
Şi m-am vizualizat aşa cam în fiecare seară, înainte de a merge la culcare, pentru o perioadă de timp.
Dar apoi au apărut alte provocări şi am trecut pe alte priorităţi ale vieţii mele.
Anul acesta, m-am şi abonat la blogul lui Jack Canfield.
Printre altele, citesc articolul lui cu cele 101 vise ale sale.
Urmându-i exemplu, am scris şi eu visele mele. Printre ele şi faptul că îmi doresc să apar la o emisiune televizată. Din nou mă vizualizez, că reuşesc să mă fac remarcată în lumea dezvoltării personale şi sunt invitată la un interviu.
La o săptămână după lansarea cărţii Eliberează-te de rănile trecutului şi redescoperă fericirea! primesc invitaţia de a da un interviu la o emisiune ETV Galaţi.
Am acceptat plină de recunoştinţă.
Mi s-a împlinit un vis.
De ce îţi spun toate aceste lucruri?
Nu ca să mă laud, ci ca să te inspir.
Dacă eu am reuşit, şi tu poţi!
Încă din grădiniţă, am avut mari provocări la partea de a vorbi în faţa altora.
Părinţii mei spun că veneam zilnic cu o poezie sau un cântecel nou pe care le învăţasem şi-l spuneam acasă.
Eu îmi amintesc altceva.
Indiferent ce învăţam, poezii sau cântecele, eu tăceam.
Preferam să iau bătaie de la educatoare, decât să deschid gura să spun poezia. Nici măcar în grup nu spuneam, cu atât mai puţin singură.
Îmi era atât de teamă de faptul că ceilalţi vor râde de mine şi vor comenta, că sub nicio formă nu acceptam să spun ceva.
Pe când eram în liceu, eram atât de timidă, că dacă un profesor mă asculta la oral, sau mă scotea la tablă, şi vedeam ochii colegilor cum mă privesc, mă blocam. Nu mai eram capabilă să spun ceva. Mereu luam note mici la oral.
Aveam impresia că aşteaptă cu nerăbdare să mă pună la colţ şi să mă bârfească.
În facultate, peste 80% dintre examene au fost oral şi m-a ajutat un profesor să mă vindec de timiditate.
Şi-a dat seama că deşi eu am citit materia, aveam atât de puţină încredere în mine, că abia vorbeam. Mi-a dat o notă mai mare decât meritam, şi asta, treptat-treptat m-a făcut devin mai încrezătoare.
Lucrurile au evoluat încet, iar în prezent, încă mai am nişte provocări, dar zic eu că deja sunt pe drumul cel bun. Persoanele timide nu mă cred când spun că şi eu am fost.
Aşa că, dacă visul tău este să ajungi într-o zi pe scenă, să vorbeşti în public, sau la televizor, să ştii că te înţeleg.
Şi, chiar te pot ajuta.
Deja am lucrat cu o elevă, cu acordul mamei, la fel de timidă precum eram eu.
Am lucrat cu tehnicile cu care lucrez şi asupra mea, care apar şi în carte şi despre care vorbesc la seminarul şi workshopul „Eliberează-te de rănile trecutului şi redescoperă fericirea!”.
Doar că, evident, tehnicile au fost personalizate, în funcţie de ceea ce simţea eleva.
La începutul discuţiei noastre, mi-a zis că nu are curajul să răspundă pentru că dacă greşeşte, râd colegii de ea.
I-am cerut să dea o notă acestei temeri. A dat nota 8. La finalul întrevederii noastre, mi-a zis că teama ei de a răspunde s-a redus la nota 5.
I-am dat de lucru şi acasă.
După o săptămână, am întrebat-o dacă a lucrat acasă şi care sunt rezultatele, dacă simte ceva curaj să răspundă.
Mi-a zis că a lucrat exerciţiul pe care l-am scris pentru ea. Ca nivel de îmbunătăţire şi curaj de a răspunde, mi-a spus că a crescut cam cu 1 %. La orele mele, am văzut totuşi că şi-a făcut ceva curaj să vorbească.
I-am spus să continue să facă exerciţiile, pentru că şi la mine, foarte greu au început să se elibereze.
Sigur, vor apărea rezultate, dacă va continua să facă ce i-am recomandat.
Ce legătură are cu tine?
Dacă ai o astfel de provocare, ai asemenea temeri de a vorbi deschis, de a spune ce ai pe suflet, de a-ţi susţine punctul de vedere – chiar dacă ştii că ai dreptate şi altele asemenea, am o soluţie pentru tine.
Te invit să participi la seminarul gratuit Eliberează-te de rănile trecutului şi redescoperă fericirea! din data de 7 Decembrie, la Centrul de Afaceri Dunărea Galaţi, Sala President, între orele 18-21.
S-ar putea să afli care sunt tipurile de răni emoţionale din trecutul tău, cine ţi le-a produs şi cum te poţi elibera de ele, astfel încât să te poţi exprima din ce în ce mai liber şi mai plin de încredere.
De asemenea, vei afla foarte multe strategii prin care să-ţi dublezi gradul de a percepe fericirea.
E un seminar în care am selectat pentru tine doar lucrurile esenţiale din cartea pe care am publicat-o, astfel încât să te ajute cât mai mult, într-un timp cât mai scurt.
Chiar dacă este gratuit, este un seminar foarte valoros.
Investeşte 3 ore din viaţa ta, ca să o îmbunătăţeşti, să devii din ce în ce mai fericit şi să te bucuri din ce în ce mai mult.
Completează acum formularul de înscriere, ca să îţi rezervi un loc în sală.
Dacă amâni, s-ar putea să nu mai acţionezi niciodată în direcţia eliberării tale.
Aşa că, nu mai aştepta şi înscrie-te!
Poţi să aduci cu tine şi pe cineva drag şi cunoscut pentru că în doi sau trei, informaţia se „digeră” mai bine, mai repede, e mai distractiv şi ai cu cine să schimbi păreri despre ce ţi-a plăcut sau ce te-a impresionat.
Tin să fac şi o rectificare.
In interviu am spus ca data seminarului este 30 Noiembrie. Înainte de emisiune, când am stabilit data seminarului, n-am luat în calcul că 30 Noiembrie este ziua oraşului Galaţi şi că majoritatea va fi plecată pe la mici, grătare, vin fiert, concerte şi alte tipuri de distracţii, care sunt absolut normale, într-o zi de sărbătoare.
Şi pentru că ulterior am conştientizat, am făcut modificarea, împreună cu Centrul de Afaceri Dunărea.
Astfel că seminarul, va avea loc, în data de 7 Decembrie, tot de la orele 18.
Dacă această informaţie este bună pentru tine, oferă-o şi altora. Distribuie, pentru că nu ai idee, cine ar putea să aibă nevoie şi să-ţi mulţumească pentru share.
Te aştept!
Cu drag,
Fănica Rarinca