SCHIMBĂ FILMUL VIEŢII TALE

pleiades-bee-fantasy-ID11695-640x461

 

 

Viaţa ta este ca un film care se derulează şi pe care nu-l vezi decât tu şi poate şi cei apropiaţi. E posibil să nu fii deloc mulţumit de ceea ce se întâmplă în filmul vieţii tale.

Poate că ai un şef nesuferit şi tot timpul se ia de tine.

Poate că ai o soţie cicălitoare şi te doare capul numai cât o vezi că deschide gura.

Poate ai un copil care nu te ascultă, nu-şi face curăţenie.

Poate că ai probleme cu soacra.

Poate că ai un soţ violent.

Poate că ai alte motive de nemulţumire.

Am o veste proastă pentru tine.

Problemele ţi le-ai creat singur. În funcţie de cuvintele şi imaginile din mintea ta se desfăşoară şi evenimentele.

Poate că ai vrut mereu să obţii ceva mai mult şi nu ai reuşit. Ai trăit în umbra cuvintelor pe care ţi le-au spus alţii, apoi ţi le-ai spus tu şi astfel au devenit imagini de sine stătătoare în subconştientul tău. Şi indiferent ce faci sau spui, ajungi tot acolo.

Poate că fiind copil, ţi s-a întâmplat să greşeşti, sau să te împiedici odată, de două ori. Cei mari te-au certat, ţi-au spus că eşti împiedicat, că nu eşti în stare de nimic şi în timp ai ajuns să gândeşti tu însuţi că e adevărat. Şi de fiecare dată când te gândeşti la tine, te vezi că te împiedici, că nu reuşeşti.

Poate că la un moment dat în relaţia de cuplu, soţia ţi-a atras atenţia asupra unui lucru şi pentru că nu ai ţinut cont de părerea ei, ea ţi-a mai spus odată. Sau poate de mai multe ori. Aşa s-a format în mintea ta părerea că este cicălitoare. Şi ea chiar a devenit pentru că filmele din viaţa noastră SUNT PROFEŢII CARE SE ÎMPLINESC. Sau pe care noi le creăm aşa.

Poate că ai avut un conflict cu şeful şi de atunci te-ai gândit la el cu groază şi că va reacţiona şi mai urât. Şi modul în care tu îl percepi, îl face şi pe el să reacţioneze pe măsură.

Cred că ai înţeles ideea.

Pentru tot ce ţi se întâmplă în prezent, sau pentru aproape tot ce ţi s-a întâmplat, tu ai avut un scenariu în minte.

Şi s-a împlinit. Ceva asemănător am scris şi în articolul O nenorocire nu vine niciodată singură.

Se spune că subconştientul nostru care ocupă aproape 95% din tot creierul nostru lucrează cu imagini, cu sentimente şi numai la timpul prezent. Ca să schimbăm subconştientul nostru, e necesar ca în mod conştient să schimbăm imaginile, sentimentele la timpul prezent legat de ceea ce vrem.

 

Am o veste bună! TU EŞTI REGIZORUL VIEŢII TALE

 

Aminteşte-ţi un film care te-a impresionat în mod plăcut.

Ce imagini erau? Ce culori erau în film? Cum era lumina? Intensă sau întunecată? Cât de mare era imaginea? Ce fel de melodie era? Veselă sau sumbră, sau dramatică?

Acum aminteşte-ţi un film care te-a speriat.

Ce imagini erau? Ce culori erau în film? Cum era lumina? Intensă sau întunecată? Cât de mare era imaginea? Ce fel de melodie era? Veselă sau sumbră, sau dramatică?

 

Acum, imaginează-ţi că tu eşti regizorul şi trebuie să faci acel film să-ţi placă. Ia filmul care te-a speriat şi închide-i sonorul. În mintea ta, nu mai vezi decât imaginea. Nu este subtitrat şi nici nu auzi şi nici nu citeşti ce se discută. Te mai înspăimântă la fel de tare? Acum pune lumină în acel film. Fă imaginile luminoase. Tot te mai înspăimântă? Joacă-te cu viteza de rulare a filmului şi fă-l să meargă de 5 ori mai repede până ce auzi că sunetele sunt o colecţie de bla-bla-bla şi imaginile ca nişte caricaturi. Probabil că acum nu te mai înspăimântă, acum te distrează. Dacă vrei mai multe detalii despre modul în care să faci vizualizarea şi regia propriilor filme, îţi recomand cartea  lui Anthony Robbins – Putere nemarginita

 

Vizualizează ceea ce-ţi doreşti

 

Ca să faci exerciţiul de vizualizare te poţi ajuta de o melodie clasică de vioară. În cartea Îndrăzneşte să câştigi , autorii Joack Canfield şi Mark Victor Hansen recomandă Canonul în D Major al lui Pachelbell. La mine funcţionează. Chiar mă ajută să vizualizez ce îmi doresc.

Poţi să începi exerciţiul de vizualizare cu un exerciţiu de respiraţie profundă care să te ajute să e relaxezi. Când consideri că eşti relaxat, imaginează-ţi că eşti pe o scenă de teatru şi îţi joci noul rol (cu ceea ce vrei să schimbi). Sau imaginează-ţi o plasmă mare cât un perete pe care se derulează noul film al vieţii tale. Aminteşte-ţi să îţi creezi şi sentimente pozitive în acest nou fim, precum bucurie, fericire, recunoştinţă, încântare etc. Dacă îţi creezi sentimente pozitive, ai să constaţi la un moment dat că chipul tău zâmbeşte în timp ce derulezi noul film.

Dacă vrei să fii apreciat de şeful tău, imaginează-ţi că te felicită şi îţi strânge mâna (sau te îmbrăţişează, sau te recunoaşte în public – după preferinţe).

Dacă vrei să te împaci bine cu soacra sau cu soţia sau cu copilul, imaginează-ţi un climat plin de căldură, de veselie, de dragoste. Imaginează-ţi cum vă jucaţi şi cum procedaţi să vă simţiţi bine.

Dacă vrei să nu te mai cicălească soţia, derulează filmul cu viteza a 5-a şi transformă-l într-un discurs haios şi plin de umor. Imaginează-ţi cum discutaţi şi vă înţelegeţi şi râdeţi împreună.

Dacă ai un soţ violent şi în mintea ta te vezi lovită, schimbă filmul. Poate ca te vezi în pielea personajelor din filme care încaseaza lovitură după lovitură atunci când este o luptă corp la corp. Schimbă acest film şi pune unul care să te facă fericită. Dacă îţi doreşti un soţ romantic, imaginează-ţi scene pline de romantism create de soţul tău. Dacă îţi doreşti să îţi aducă flori, imaginează-ţi că îţi aduce un buchet preferat cu sau fără motiv. Dacă îţi doreşti să fie tandru, imaginează-ţi aceste scene. Aminteşte-ţi SĂ TE BUCURI.

Este filmul tău, aşa că ţi-l poţi crea aşa cum ţi-l doreşti.

Practică aceste exerciţii de vizualizare cu durată de minim 8 minute continuu, de câte ori simţi nevoia şi o perioadă de cât timp doreşti.

Ai să observi că încet-încet se schimbă nişte lucruri în direcţia dorită.

Să ştii, totuşi că efectul nu este permanent. Dacă după ce ţi s-a realizat filmul, ai trecut la variantele vechi de imaginaţie, să te vezi nefericit, filmul vieţii tale redevine unul plin de suferinţă.

După ce vizualizezi şi schimbi lucruri mici în viaţa ta, poţi trece apoi să te vizualizezi făcând lucruri măreţe pe care n-ai avut curajul să ţi le îndeplineşti.

Vizualizează-te că eşti plin de succes (indiferent ce înseamnă succesul pentru tine). Fii plin de fericire că simţi că o să explodezi, că vrei să te urci pe un munte şi să strigi de acolo lumii întregi cât eşti de fericit. Apoi acţionează în direcţia a ceea e îţi doreşti.

Legea atracţiei universale funcţionează fără efort doar în ce priveşte lucrurile negative din viaţa noastră. Pentru astea nu-i nevoie să facem eforturi suplimentare, că vin de-a valma.

 

„Dacă te confrunţi cu sărăcia şi te concentrezi asupra ei, atunci nu vei obţine decât mai multă sărăcie.”

Jack Canfield şi Mark Victor Hansen

 

 

Dar dacă vrei să schimbi filmul dintr-unul negativ în unul pozitiv, e nevoie şi de muncă.

 

„Dacă scrii un lucru, îl vizualizezi şi îl afirmi, şi tu îl poţi transforma în realitate.”

Jack Canfield şi Mark Victor Hansen

 

 

Mulţumeşte anticipat

 

O altă strategie care funcţionează pentru a schimba în bine cursul vieţii tale este să mulţumeşti divinităţii anticipat pentru ceea ce vrei să primeşti.

Mulţumesc, Doamne, că mă ajuţi să-mi găsesc de lucru care să fie aşa şi aşa…(dă detaliile pozitive pe care ţi le doreşti)

Mulţumesc, Doamne, că mă ajuţi să găsesc o modalitate să mă înţeleg mai bine cu … copilul, soţia, soţul, şeful…etc.

Mulţumesc, Doamne pentru sănătate!

Mulţumesc pentru …. tot ce-ţi doreşti.

 

Ideea este următoarea: mulţumeşti în avans divinităţii pentru ceea ce îţi doreşti pentru că ai încredere că vei primi. Crezi din toată inima ta că ceea ce ceri îţi este de folos trupesc şi sufletesc şi va ajuta şi pe alţii şi de aceea simţi nevoia să mulţumeşti.

Şi crede-mă că funcţionează.

Am folosit această practică mulţumind anticipat fie la rugăciune, fie când îmi exprimam recunoştinţa în scris.

 

Iisus s-a rugat în Grădina Ghetsimani şi a mulţumit pentru ajutorul pe care URMA să-L primească în momentul în care avea să fie răstignit şi după aceea..

De altfel, în Noul Testament, Evanghelia de la Marcu, Capitolul 11 Iisus le spune ucenicilor:

Toate câte cereţi, rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit şi le veţi avea.”

Marcu 11, 24

 

Acţionează

 

Aşa cum spuneam mai devreme e foarte important să şi acţionezi în direcţia a ceea ce vrei să obţii.

Este o vorbă care spune că:

„Dumnezeu dă, dar nu bagă în traistă”

 

Degeaba te rogi să ai relaţii fericite, dacă tu nu-ţi dai seama ce greşeli faci şi tu în acea relaţie şi să cauţi să le corectezi. Dacă doar dai vina pe alţii şi aştepţi ca alţii să se schimbe nu ai făcut nimic. E nevoie de cel puţin două persoane pentru un conflict şi fiecare are partea sa de vină. Balanţa nu va fi niciodată doar în favoarea unuia şi defavoarea altuia. Ambii au părţi aproximativ egale de vină.

Degeaba aştepţi nişte rezultate mai mici sau mai mari sau chiar măreţe dacă nu faci altceva decât să stai şi să vizualizezi.

Ba chiar vei deveni foarte frustrat să vezi că nimic nu se întâmplă în direcţia dorită.

Şi-mi mai aduc aminte de o vorbă care spune:

„Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută singuri”

 

Sau dacă e să mă gândesc la Pilda Fiului Risipitor (Luca 15, 11-32), pe când fiul era pe drum spre casă, dar încă foarte departe, tatăl lui a alergat în întâmpinarea lui. Tatăl nu s-a dus după el şi nici nu l-a forţat să se întoarcă acasă. Dar pe când a constatat că se întoarce, a fugit în ajutorul lui.

 

Cartile recomandate care au link sunt promovate printr-un program de afiliere. Daca dai click si doresti sa cumperi online, eu o sa primesc un mic comision. Pe tine, insa, nu te costa nimic in plus. Ba chiar le poti cumpara cu reduceri semnificative.

 

Cu drag,Fănica RarincaFii autodidact!






 Ti-a placut articolul?
Inscrie-te cu adresa de email ca sa primesti in inbox articolele publicate si poti descarca gratuit ebook-ul Scapă de stres! Fii fericit!

Scap_de_stres_Fii_fericit.jpg

We respect your email privacy

Email Marketing by AWeber

Fanica Rarinca

Profesor de Geografie din anul 2000 în orașul Galați. Am început un proces de dezvoltare personală în anul 2010. În 2014 am deschis acest blog. Am scris câteva cărți de dezvltare personală: Eliberează-te de rănile trecutului și redescoperă fericirea, Iertarea (publicată doar pe Amazon.com) precum și cărți de literatură cu conținut de dezvoltare personală, Guru și Ciocârlia pentru copii și Mica Stea Portocalie pentru adolescenți și adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.