In articolul trecut, spuneam că plătim un preţ pentru tot ceea ce ne dorim cel mai mult. Iar preţul, nu e numai în bani. Dacă nu ai citit articolul o poţi face, dand click pe linkul de mai sus.
Astăzi însă, aşa cum am promis, o să scriu despre preţul pe care îl plătim pentru ceea ce nu ne dorim.
Ce nu ne dorim?
Aşa cum la ceea ce ne dorim există o întreagă listă, tot aşa se poate scrie şi la ceea ce nu ne dorim o listă întreagă.
Cel mai adesea nu ne dorim să fim bolnavi şi ne urăm unul altuia „sănătate, că-i mai bună decât toate”, sau „dacă suntem sănătoşi le facem pe toate”.
Nu ne dorim să fim săraci şi ne urăm unul altuia să avem „spor la bani” şi „belşug”.
Nu ne dorim să fim nefericiţi şi ne urăm unul altuia, fericire şi dragoste etc.
Concetrarea pe negativ
Dar, dacă atunci când vine vorba de alţii facem urări la modul pozitiv, când e vorba de noi înşine, ne exprimăm la modul negativ.
Nu vreau să mă îmbolnăvesc.
Nu vreau să fiu sărac.
Nu (mai) vreau să am datorii.
Nu vreau să fiu nefericit/ă.
Nu vreau să am vreun accident.
Nu (mai) vreau să…
M-am săturat de atâtea facturi.
Parcă nu se mai termină….
M-am săturat de făcut curăţenie.
M-am săturat de…
Formularea negativă a dorinţelor, arată că mintea nu este pregătită să scape de ele. De exemplu, o persoană care spune că nu vrea să fie bolnavă, se duce la farmacie şi se aprovizionează cu tot felul de medicamente ca să le aibă în casă în caz de… Asta înseamnă, că mental este pregătită să se îmbolnăvească. Şi se va îmbolnăvi.
O persoană care vrea să scape de datorii, orice va face se va afunda în ele, pentru că mintea nu vede şi nu aude decât DATORII. Şi de fiecare dată când îşi spune asta îşi va repeta cuvântul, culmea, de care vrea să scape.
Dar pentru că este formulat în mod negativ, pe o frecvenţă de energie joasă, va atrage, exact, lucrul de care vrea să scape.
Energie joasă versus energie ridicată
In cartea sa, Viata nu asteapta… trezeste-te!, Lynn Grabhorn spune că dorinţele noastre sunt însoţite de emoţii care au diferite frecvenţe de energie. Dorinţele, cum ar fi dorinţa de a scăpa de datorii, de sărăcie, de boală şi emoţii negative date de frică, ură, gelozie etc., sunt emise de organismul nostru pe frecvenţe foarte joase. Iar dorinţele şi emoţiile pozitive, precum fericirea, recunoştinţa, încrederea, iubirea, visarea cu ochii deschişi la o stare de bine sunt emise pe frecvenţe înalte.
„Vibraţiile înalte şi fericite atrag circumstanţe fericite, de vibraţii ridicate. Vibraţiile joase şi neplăcute atrag circumstanţe vibraţionale nefericite. În ambele cazuri, ceea ce primim înapoi ne face să ne simţim la fel de bine sau de rău precum ceea ce am transmis (sentimente), fiindcă se potriveşte exact din punct de vedere al vibraţiilor cu ceea ce am transmis în exterior.”
Lynn Grabhorn
Aceste energii sunt emise în Univers de fiecare dintre noi ca nişte diapazoane care emit anumite semnale muzicale. Unele sunt înalte, altele sunt joase.
Autoarea face asemănarea dintre Univers şi o cameră plină cu diapazoane divers acordate. De fiecare dată când un diapazon emite un sunet cu vibraţie joasă, toate diapazoanele din acea cameră, acordate la vibraţii joase, vor rezona şi vor vibra.
„Este acelaşi principiu ca în cazul unui diapazon. Să loveşti un diapazon într-o încăpere plină cu diferite tipuri de diapazoane, calibrate la diverse ritmuri şi să sune înapoi doar cel calibrat la aceeaşi frecvenţă precum cel pe care tocmai l-am lovit, chiar dacă sunt la mare distanţă unul de celălalt. Forţele asemănătoare se atrag; este o regulă generală a fizicii.”
Lynn Grabhorn
Asta înseamnă, că de câte ori spui că „nu mai vreau…”, cu atât mai mult atragi exact ceea ce nu vrei. Pentru că toate emoţiile tale legate de ce nu vrei sunt emise pe frecvenţe foarte joasă de energie. Iar preţul pe care îl plăteşti pentru ceea ce nu vrei, este că primeşti înapoi exact ceea ce nu îţi doreşti.
Cum să ieşi din capcana dorinţelor negative
Soluţia vine tot de la Lynn Grabhorn care ne învaţă să urmăm câţiva paşi simpli.
- facem o listă cu ce nu ne dorim.
- după ce am făcut lista cu ce nu ne dorim, începem să ne gândim la ceea ce ne dorim, şi formulăm totul în termeni foarte pozitivi.
De exemplu, dacă am scris la pasul 1 că nu dorim să fim bolnavi, la pasul 2, nu scriem că ne dorim sănătate – pentru că în mintea noastră asociem cuvântul sănătate cu opusul lui, boală, şi îl simţim tot în mod negativ, ci că ne dorim o stare de bine, de beatitudine.
Dacă la pasul 1 am scris că nu ne dorim datorii, la pasul 2, nu scriem că scăpăm de datorii, pentru că înseamnă acelaşi lucru şi folosim acelaşi cuvânt (datorii), chiar dacă îl înconjurăm de cuvinte pozitive, ci spunem că ne dorim o viaţă plină de prosperitate.
- ne imaginăm că am primit ceea ce ne dorim şi trăim emoţiile şi sentimentele pe care le-am avea dacă am primi acele lucruri. E nevoie doar de 8 minute de visare şi de transmitere a emoţiei pozitive. Cu cât avem mai multe cicluri de 8 minute de emoţii pozitive, cu atât creşte probabilitatea de a primi ceea ce ne dorim.
De ce atunci când spui „Vreau mai mulţi bani” nu-i primeşti?
În cartea sa, Viata nu asteapta… trezeste-te!, autoarea spune că cuvântul bani, are semnificaţie negativă. Că dorinţa este tot una negativă. Când spui bani, cel mai adesea te gândeşti că „niciodată nu-s destui”. Prin urmare, cuvântul bani în mintea noastră este asociat cu un termen negativ, cu o semnificaţie negativă.
Şi atunci cum să faci să obţii mai mulţi bani?
Asociază suma exactă de bani pe care o doreşti cu lucrul pe care ţi-l doreşti. Apoi imaginează-ţi că ai obţinut suma respectivă şi mergi la cumpărături. De exemplu, să spunem că îţi doreşti să primeşti 5000 de euro în plus faţă de cât vrei acum. Gândeşte-te ce ţi-ai cumpăra cu aceşti bani. Apoi imaginează-ţi că ai aceşti bani în buzunar, şi ai acel sentiment unic de fericire şi nerăbdare şi curiozitate şi senzaţia că te arde buzunarul unde ţii banii şi că palmele te mănâncă pentru că toată fiinţa ta freamătă la gândul că îţi vei cumpăra ceea ce ai visat. Imaginează-ţi că atingi lucrul dorit şi îi simţi textura şi trăieşti din plin sentimentul.
Evident, ca în cazul multora dintre lucrurile care ţin de Legea atracţiei universale, gândurile şi emoţiile negative le atragem fără efort din partea noastră. Doar le gândim, le simţim şi le atragem fie că ni le dorim fie că nu. Dar pentru a atrage dorinţele şi emoţiile pozitive, mai trebuie să şi acţionăm că nu ne plouă din cer cu lucruri bune dacă nu muncim pentru ele.
În concluzie:
Preţul pe care îl plătim pentru tot ceea ce nu ne dorim, este că primim şi mai mult din ceea ce nu ne dorim, tocmai că ne concentrăm în mod negativ pe asta.