ŢI-AI STABILIT OBIECTIVELE PENTRU 2017?

„Cu toţii visăm… Tuturor ne place să credem, în adâncul sufletului, că avem un har aparte şi că putem schimba multe având o influenţă pozitivă asupra celorlalţi, schimbând lumea în bine.

Tu ce aspiraţie ai? Poate că este un vis de care ai uitat sau la care ai renunţat. Dacă s-ar împlini azi, cum ar arăta viaţa ta?

Fă o pauză chiar acum pentru a visa şi a te gândi serios la ceea ce vrei cu adevărat de la viaţă.”

Anthony Robbins

 

Când ai visat ultima oară cu ochii deschişi?

 

Îţi aminteşti de perioada copilăriei când visai, la … ei bine, doar tu ştii la ce….

Oare cum ar fi să-ţi aduci la suprafaţă din nou acele vise şi să le planifici treptat ca să ţi le împlineşti?

Probabil că o să spui: E o mare diferenţă între a visa cu ochii deschişi şi a-ţi planifica viaţa.

Aşa este.

Totuşi, ce ai de pierdut?

Se obişnuieşte ca de Anul Nou să ne facem planuri, promisiuni şi să stabilim nişte obiective pentru anul care începe.

Unii reuşesc mai bine.

Alţii se descurcă mai puţin sau chiar deloc.

Pentru mine, planificarea şi stabilirea de obiective este (încă) o provocare.

De ce?

Pentru că pe când eram copil îmi făceam planuri cu cât să învăţ. Şi pentru că nu mi-am putut respecta acele planuri, s-a născut convingerea că „nu sunt bună la planificare”.

Iar această convingere, nu doar că m-a făcut să nu pot să-mi planific acţiunile, dar să şi detest acţiunea de a face planificări. (Iar ca profesor am nevoie să fac anual şi chiar semestrial astfel de planificări.)

La fiecare început de an şcolar, sau de semestru detest să fac aceste hârtii şi aceste planificări, aşa că le amân cât de mult pot.

În dezvoltarea personală, am citit de atât de multe ori despre importanţa unei planificări în ceea ce faci, că mi-am propus să-mi planific acţiunile. Am înţeles că dacă îţi planifici ce să faci în viaţă, timpul petrecut ca să-ţi faci planificarea te ajută să economiseşti până la 80% din timpul tău. Şi asta te ajută să ai claritate şi să devii cât mai eficient.

Ghici ce?

Convingerile acelea sunt atât de puternice, că planificările încă îmi dau bătăi de cap.

La început nu am înţeles cum să îţi scrii Obiective SMART.

Sau cum să îţi creezi un obiectiv şi să-l spargi în bucăţi şi etape de realizare.

M-a ajutat foarte mult un material de la John Vincent, numit Future Fantastic.

De asemenea, m-am ajutat de câteva întrebări la care am răspuns. Le-am găsit în două cărţi de NLP şi le-am compilat pentru tine într-un singur material. Aceste două resurse le găseşti la sfârşitul acestui articol.

PLANURILE MELE

Acum, pentru că am lucrat la planificarea mea, iată, pe scurt ce obiective mi-am propus până în vară pentru acest blog şi pentru tine:

  • Până la Paşte îţi scriu în medie un articol pe săptămână. Foarte probabil va apărea luni sau marţi (în funcţie de cum îmi organizez timpul liber).
  • În luna Ianuarie o să-ţi vorbesc, în articolele mele, despre puterea convingerilor formate cu emoţii şi cum te pot ele ajuta sau bloca. De asemenea, mi-am propus să-ţi ofer şi soluţii cum să scapi de acele convingeri care te blochează.
  • După Paşte să trec la două articole săptămânale – unul la începutul săptămânii şi al doilea pe joi sau vineri.
  • În fiecare lună să susţin un seminar şi un workshop cu tema Eliberează-te de rănile trecutului şi redescoperă fericirea! deocamdată tot la Galaţi.
  • De asemenea, după Paşte, intenţionez să creez un grup de practică de 5-10 persoane pentru un curs de 10-12 săptămâni. Cursul se numeşte FIT FĂRĂ DIETĂ (sau Cum să dai jos kilogramele în plus, fără să ţii o singură zi de dietă şi fără să te chinui la sală). În momentul de faţă, Cursul este în fază de schiţă şi ceva mai mult. Am scris deja structura cursului şi câteva dintre tehnici. Evident, îmi propun să fac cursul accesibil online pentru toţi cei interesaţi. Totuşi, în primă fază Cursul se adresează unui număr de persoane cu care să pot interacţiona direct, săptămânal.

Probabil că te întrebi: De ce tocmai după Paşte?

Pentru că, deja lucrez, scriu o nouă carte. Una de aventură cu multe elemente din dezvoltare personală (fericire). Cartea e începută din septembrie – octombrie şi am scris deja cam 175 de pagini. Deocamdată scriu povestea, pe măsură ce se naşte în mintea mea (încă nu ştiu nici eu finalul). Apoi o s-o şlefuiesc.

Mi-am propus să o termin de scris până la Paşte. Şi până atunci, vreau să-mi păstrez focusul pe scrierea ei. Nu o să neglijez blogul. O să-ţi scriu cât mai regulat cu putinţă.

Până acum credeam că nu pot să fiu disciplinată.

Deja am introdus diferite acţiuni la nivel de disciplină de aproape doi ani.

Asta înseamnă că pot să aduc disciplina şi în domeniul acţiunii de a scrie zilnic. Şi deja aproape o fac regulat de când am început noua carte. O să scriu zilnic la ea, apoi după ce o termin, îmi mut acţiunea / focusul şi pe curs.

În continuare, iată cele două resurse care m-au ajutat pe mine la planificarea pentru acest an.

Prima resursă este un video de pe youtube.

A doua, o poţi descărca mai jos.

Te las cu materialele, până săptămâna viitoare.

Cu drag,

Fănica Rarinca








  • Ai dificultăţi în a-ţi stabili obiective?
  • Aici găseşti un ebook cu câţiva paşi şi ceva  întrebări care să te ajute.
  • Descarcă e-book-ul acum!

success-1.jpg

We respect your email privacy

Fanica Rarinca

Profesor de Geografie din anul 2000 în orașul Galați. Am început un proces de dezvoltare personală în anul 2010. În 2014 am deschis acest blog. Am scris câteva cărți de dezvltare personală: Eliberează-te de rănile trecutului și redescoperă fericirea, Iertarea (publicată doar pe Amazon.com) precum și cărți de literatură cu conținut de dezvoltare personală, Guru și Ciocârlia pentru copii și Mica Stea Portocalie pentru adolescenți și adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.