VINDECĂ EMOŢIA DIN SPATELE BOLII ŞI VINDECI BOALA

In aceste zile am mers puţin prin oraş şi am probat câteva haine.

Evident, după ce am dat jos aproximativ, 20 kg într-un an de zile, garderoba trebuie adusă la noile dimensiuni.

Într-un magazin, în timp ce mă uitam printre haine şi pulovere, le auzeam pe cele două vânzătoare cum stăteau de vorbă. Discutau despre una din cunoştinţele lor, care e bolnavă.

Da, ea zice că e doar răceală, dar e mai mult de atât. Tot timpul, i se rupe flegmă din gât şi trebuie să scuipe. A fost şi la medici, şi-a făcut controale, analize, cică ar avea un microb acolo. Dar parcă tot nu-i trece…”

Eu am tăcut, mi-am văzut în linişte de uitat la haine, am mers la cabina de probă, şi pentru că mi-a plăcut cum se aşeza pe mine, am cumpărat un produs.

În momentul în care achitam îi spuneam doamnei:

-Nu m-am putut opri să nu aud discuţia dvs. despre acea persoană pe care o cunoaşteţi şi are erupţii de flegmă.

-Da. E vorba de o cunoştinţă.

– Ştiţi, că, de fapt, s-a descoperit ştiinţific, că în spatele fiecărei boli, e o emoţie, o problemă afectivă care a dus la îmbolnăvire.

– Da. Dar, ei i s-a descoperit un microb acolo în gât.

– Bineînţeles! Eu n-am spus că nu ar fi. Doar că microbii nu au nicio putere asupra noastră, până nu suferim din cauza unei emoţii. Emoţiile noastre negative permit microbilor să se dezvolte. Spuneaţi că are ruperi de flegmă. Din ce ştiu eu, e posibil, ori să aibă ceva pe suflet şi să nu poată să spună persoanei care o răneşte. Adică, cineva îi tot face zile fripte şi nu are curaj să spună ce o doare şi atunci, persoana se poate îmbolnăvi de tuse…

– Păi, cam are.

-Ori, s-ar putea să aibă o situaţie în viaţa ei, care-i produce dezgust. Şi atunci, organismul, refulează. Trebuie să scoată cumva afară ceea ce simte. Dacă nu poate vorbi, nu poate să spună sau să schimbe ce o dezgustă, organismul începe să se îmbolnăvească, în cazul de faţă, i se rupe flegmă din gât. Şi nu-i trece cu niciun fel de medicamente.

– Păi, cam are şi situaţie de dezgust.

people

În mare cam asta a fost conversaţia. I-am oferit apoi o carte de vizită şi am anunţat-o că urmează să susţin un seminar gratuit cu tema „Eliberează-te de rănile trecutului şi redescoperă fericirea!”

 

Cum pot să susţin ceea ce am scris mai sus?

 

Astă vară, am urmărit un mic clip video cu Anthony Robbins, care spunea că „toată lumea se fereşte de microbi şi de viruşi. Dar de fapt, aceştia nu au nicio acţiune asupra omului, până nu intervine emoţia de teamă, de îngrijorare, de furie, de frustrare etc.”

Prin urmare, suntem direct responsabili de îmbolnăvirea noastră proprie.

Şi acest mic film mi-a răspuns la o întrebare pe care o aveam de mult timp.

Cum se face, că anumite categorii sociale nu se îngrijorează prea tare de igienă, de cât de gros sunt îmbrăcaţi pe timp de iarnă şi cu toate acestea, foarte rar se îmbolnăvesc. Iar noi, cei care, permanent, avem grijă să spălăm fructele, să ne spălăm pe mâini, să ne înfofolim, imediat ne îmbolnăvim?

Răspunsul este simplu. Ei nu se îngrijorează şi rămân sănătoşi indiferent de cum arată mediul lor, iar noi ceilalţi care permanent trebuie să fim atenţi la fiecare detaliu de igienă, ne îmbolnăvim pentru că suntem cuprinşi de numeroase emoţii pe care le lăsăm să ne copleşească.

 

Pe de altă parte, astă vară, am lucrat în programul de coaching al prietenei mele, Nicoleta Nistor.

La un moment dat i-am spus că pe timp de vară, mă dor oasele de la braţe. Iar Nicoleta, m-a rugat să-mi amintesc când s-a întâmplat prima dată şi ce am simţit, ce m-a afectat din punct de vedere emoţional la acea vreme.

Probabil, ceva mi s-a părut a fi prea mult, sau prea greu.

Şi are dreptate.

Perioada în care am simţit pentru prima dată acea durere de oase la braţe, era când m-am mutat.

Era vară şi aveam de făcut curat, de văruit, de încărcat mobilă, cărţi, haine şi alte bagaje. Şi pentru că mi s-a părut cu adevărat foarte greu, şi aveam braţele descoperite, de atunci, de câte ori e vară şi port haine cu mâneca scurtă, mă dor oasele de la mâini.

 

Vrei să afli mai multe despre rolul emoţiilor în îmbolnăviri sau menţinerea sănătăţii?

 

În data de 7 Decembrie, voi susţine un seminar gratuit cu tema „Eliberează-te de rănile trecutului şi redescoperă fericirea!”.

La acest seminar voi atinge câteva subiecte pe care le abordez şi în cartea pe care am lansat-o, cu acelaşi nume:

  • modalităţi de a percepe fericirea
  • cinci tipuri de răni emoţionale prin care îţi blochezi starea de fericire
  • fericirea în relaţia cu tine
  • fericirea în relaţia cu ceilalţi
  • fericirea în relaţia cu sănătatea
    • fericirea, sănătatea şi kilogramele în plus.

coperta-carte-elibereaza-te-de-ranile-trecutului-1

Unde?

La Centrul de Afaceri Dunărea, Galati, între orele 18-21.00

 

Este zi de Miercuri şi ai programul încărcat?

Vino să te relaxezi alături de persoane dornice să redescopere fericirea!

Eşti media a şase persoane cu care îţi petreci timpul. Dacă cel mai mult petreci timp cu persoane care se plâng, rupe tiparul şi vino să stai timp de 3 ore în compania unor persoane care doresc să găsească soluţii!

Vino să faci ceva diferit faţă de majoritatea oamenilor din jurul lor.

Unii aşteaptă pe Moş Nicolae sau Crăciunul. Iar după ce au trecut, încep să se plângă – nici măcar nu au avut timp să se bucure.

Eu? Abia aştept să te cunosc, să îţi aud povestea, şi să aflu cum te pot ajuta cât mai mult. Cu siguranţă, că acea zi, în care tu iei decizia să afli cum te poţi elibera, e foarte importantă pentru mine. Pentru că cu cât te ajut pe tine, cu atât mă simt şi eu mai bine.

 

Cât costă?

Te costă doar un minut să decizi că participi şi să-ţi laşi datele de contact.

Financiar? E GRATUIT.

 

Atât pe pagina evenimentului, cât şi pe această pagină, ai un formular de înscriere la seminar.

 

Completează-l, verifică adresa de email, dă confirmarea participării şi te aştept să ne vedem şi să ne cunoaştem mai bine! De ce să amâni?

Completează acum formularul de participare!

 

Cu drag,

Fănica Rarinca

cropped-PSX_20140402_0433171.jpg

 

 


 Ti-a placut articolul?
Inscrie-te cu adresa de email ca sa primesti in inbox articolele publicate si poti descarca gratuit ebook-ul Scapă de stres! Fii fericit!

Scap_de_stres_Fii_fericit.jpg

We respect your email privacy

Email Marketing by AWeber

Fanica Rarinca

Profesor de Geografie din anul 2000 în orașul Galați. Am început un proces de dezvoltare personală în anul 2010. În 2014 am deschis acest blog. Am scris câteva cărți de dezvltare personală: Eliberează-te de rănile trecutului și redescoperă fericirea, Iertarea (publicată doar pe Amazon.com) precum și cărți de literatură cu conținut de dezvoltare personală, Guru și Ciocârlia pentru copii și Mica Stea Portocalie pentru adolescenți și adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.