MICA STEA PORTOCALIE

Un roman fantastic, original, cu soluții inedite.

Care e povestea?

Într-o societate modernă, cu tehnologii tot mai performante, există un panou electric care absoarbe și micșorează doi frați gemeni. Să fie doar un accident? Sau poate un geniu cu minte diabolică a făcut vreun experiment?

Ce-ai face dacă ți s-ar întâmpla ție sau copilului tău? Cum te-ai descurca?

Stelian și Luminița Soare jucându-se prin parc, au fost micșorați de un panou electric ciudat, până la dimensiunea unui deget. Mama lor, martoră a celor întâmplate este trimisă de un polițist corupt la Spitalul de Nebuni al orașului, spunând că nu era posibil ca un panou electric să atace, să absoarbă și să micșoreze doi copii.

Stelian este despărțit de sora lui. Lucruri neobișnuite încep să i se întâmple. Toată lumea din jur devine uriașă în timp ce el este cât un deget. Este atât de speriat de tot ceea ce s-a schimbat în viața lui, încât arde tot ce atinge. Este alungat de toate ființele din jur. Oamenii se sperie de el și vor să-l calce, crezând că este doar un gândac ciudat, animalele îl izgonesc pentru că tot ce atinge moare. În plus, pielea îl ustură. Hainele lui portocalii cu care era îmbrăcat s-au topit și au devenit noua lui piele în momentul micșorării. Află că are puteri electrice care funcționează în funcție de emoțiile pe care le simte. Atunci când este speriat ucide, iar când este fericit, vindecă.

În scurt timp, Stelian întâlnește o zână care îi dă un nume nou. Îi spune că este MICA STEA PORTOCALIE și că are o misiune.

Mica Stea Portocalie - un roman fantastic, născut dintr-un coșmar de noapte, a crescut sub influența unor romane sau filme pe care le-a urmărit autoarea.

Lasă copilul din tine să se aventureze, să pătrundă într-o lume fantastică a zânelor, în timp ce maturul învață cum să devină mai fericit și să-și gestioneze emoțiile.

Un roman în care pericolul, peripețiile se împletesc cu lecțiile de dezvoltare personală, cu tehnici efective de transformare a emoțiilor, pentru a fi tot mai fericit.

Un roman în care mintea cititorului află lucruri interesante, utile pentru viață în timp ce inima tresaltă și trăiește pericolul și suspansul.

MICA STEA PORTOCALIE este un roman fantastic, de educație emoțională în patru volume:

MICA STEA PORTOCALIE – DE UNUL SINGUR

arată lupta personajului principal de a-și controla propriile emoții. De asemenea, prezintă modul în care oamenii reacționează în fața unei noutăți, a unei schimbări radicale, a ceva ce nu a mai existat. Are puține personaje, pentru că eroul romanului, trece prin niște perioade de evoluție spirituală, emoțională și mentală și are multe de învățat.

MICA STEA PORTOCALIE ȘI PRĂDĂTORUL 

este pe cale de-a ajunge la editură. Probabil va vedea lumina tiparului în 2021. Are un număr mai mare de personaje și o acțiune mai complexă, iar personajele duc două tipuri de lupte. Duc un conflict fizic cu Prădătorul și unul psihologic cu un inamic mult mai periculos.

MICA STEA PORTOCALIE – ÎN CĂUTAREA LUI CAIN VIPEROSU

mai necesită puțină șlefuire. Se schimbă locul unde se întâmplă acțiunea, apar și mai multe personaje. Acțiunea este povestită de pe câteva fronturi, din puncte opuse ale țării. Se formează alianțe noi și luptă contra unui individ care dorește să reseteze lumea și s-o stăpânească.

MICA STEA PORTOCALIE ȘI ORGANIZAȚIA DREPTĂȚII

e aproape gata de scris și completat. Este el însuși o adevărată trilogie, concepută în perioada de carantină a COVID 19. Acest volum tratează tranziția lui Stelian de la adolescență la maturitate, de la gimnaziu la facultate. În corp i se activează noi puteri, are niște abilități fenomenale, care îi aduc un gen nou de provocări și inamici și se confruntă cu alte tipuri de pericole. Viața lui emoțională se stabilizează și în universul lui apare prima fată care să-l iubească, în ciuda faptului că arată foarte ciudat, cu pielea lui portocalie.

De ce este valoros?

Mica Stea Portocalie transmite cititorilor un set de valori și calități:

 • Familia este locul unde se naște și crește, unde personajul principal se simte în siguranță;
 • Prietenia ocupă un loc de cinste și cu ajutorul noilor prieteni Mica Stea Portocalie reușește să lupte pentru a-și împlini misiunea;
 • Autodepășirea tuturor neajunsurilor personale;
 • Bunătate și acceptare față de cei din jur;
 • Curajul de a înfrunta inamici înfricoșători;
 • Curajul de a transforma teama care de multe ori nu este întemeiată;
 • Curajul de a-și asuma responsabilitatea pentru tot ce face;
 • Curajul de a lupta pentru tot ce este corect.
 • Curiozitatea de a afla lucruri noi, de a testa situații necunoscute;
 • Bucuria și recunoștința pentru tot ce are; pentru fiecare clipă de viață.
 • Depășirea dificultăților, obstacolelor și adversităților pe care le întâmpină personajul principal;
 • Entuziasmul de a acționa și de a face ce este corect sau necesar;
 • Fericirea de a fi;
 • Generozitatea de a-i ajuta pe cei aflați în suferință;
 • Hotărârea de a reuși și de a nu renunța;
 • Iubire față de toate ființele și mai ales să se iubească și să se accepte cu toate defectele pe care le are;
 • Încredere în sine, în prieteni, în familie, în ajutorul zânei și cel divin;
 • Motivație de a-și împlini misiunea;
 • Motivația de a-și salva mama;

Cui se adresează?

Fiind un roman fantasy, este cel mai potrivit pentru preadolescenți și adolescenți, copii cu vârste între 12 și 15 ani.

Prin educația emoțională și tehnicile non-fiction puse în carte îl fac potrivit și pentru adulții care sunt dispuși să găsească o modalitate mai puțin stresantă de a schimba modul în care se simt și reacționează emoțional.

Acest roman nu este pentru tine, dacă:

 • Ești mai mic de 12 ani, pentru că are 315 pagini.
 • Nu ai copii adolescenți și nu duci grija problemelor emoționale cu care se confruntă.
 • Nu-ți place să citești cărți fantastice sau de dezvoltare personală.


Beneficii

Ce are adolescentul tău de câștigat dacă citește acest roman?

Cititorul urmărește o aventură fascinantă cu peripeții diverse. 

Bonus pentru tine sau adolescentul tău, o carte plină de strategii pentru a transforma emoțiile negative și blocajele. O cale ușoară de a învăța despre:

 • despre mintea conștientă și cea subconștientă și rolurile pe care le are fiecare în parte.
 • despre emoții, ce sunt și cum le influențează viața.
 • să-și înfrunte fricile.
 • să aibă mai mult curaj.
 • să respecte pe alții, chiar dacă sunt mai mici ca ei.
 • tehnici de eliberare emoțională pentru: frică, vinovăție, furie, tristețe.
 • să-și asume responsabilitatea.
 • Să fie prietenos.
 • Să iubească natura etc.
 • Adolescentul învață să-și gestioneze emoțiile și nu mai este turbulent, morocănos sau confuz.
 • Se reduc certurile din familie, ca urmare a faptului că adolescentul se simte apreciat (după ce învață tehnicile de eliberare emoțională).
 • Crește iubirea și buna dispoziție între membrii familiei.
 • Devine mai curajos și mai dispus să lupte pentru ce este important.
 • Adolescentului îi crește respectul față de natură și ceilalți oameni.
 • Își reduce furia și stările de vinovăție care îl pot măcina
 • Devine mai încrezător în sine, își crește stima de sine
 • Învață să se aprecieze mai mult, să se stimeze, să aibă demnitate, să nu se lase călcat în picioare.
 • Părintele devine tot mai mândru de copilul său și de modul în care se descurcă.

Ce spun cei care au citit romanul Mica Stea Portocalie – De Unul Singur?

Cartea captivează de la primele pagini

Am terminat de citit cartea. E genială! Este foarte bine scrisă. Reușește să transmită informațiile despre subconștient într-o manieră ușor de înțeles pentru copii. Bravo! Felicitări! Cartea captivează de la primele pagini. Îmi place tare mult stilul autoarei, atenția la detalii și modul în care ne transpune în poveste. Este o combinație uimitoare între o carte de dezvoltare personală și una fantastică plină de aventuri. De-abia aștept volumul doi!

"

Nicoleta Nistor ( Coach, Terapeut, Autor)

Interesantă și cu peripeții

Mi-a plăcut cartea Mica Stea Portocalie deoarece are acțiune. Cel mai mult mi-a plăcut ideea de a fi micșorat personajul. Când băiețelul era furios ardea totul în jur. A fost când sora lui a trimis mesaj tatălui de pe calculatorul unui băiețel. Mi-au plăcut personajele și a fost o carte ușoară. Cartea Mica Stea Portocalie este pe înțelesul copiilor, este ușor de citit. Este interesantă și cu peripeții, pe placul copiilor, dar și al adulților. Totul a început de la un vis. Ideea de a-l povesti într-o carte a fost pe placul meu și al fratelui meu.

"

Kevin și Edi (13 ani)

Mi-a plăcut foarte mult maturizarea personajului principal

Am citit cartea. Este foarte frumoasă, și i-am recomandat-o și verișoarei de 12 ani. M-a impresionat evoluția lui Stelian pe tot parcursul romanului. Cu ajutorul zânei și-a dat seama ce înseamnă să-și manifeste emoțiile frumoase, știind că le vrea binele celor din jur. Și este și o învățătură de minte, atunci când nu-și ascultă părinții. Chiar dacă este un roman fantastic, mie mi-a plăcut foarte mult maturizarea personajului principal, Mica Stea Portocalie pe tot parcursul romanului.

"

Maria B. ( 19 ani)

M-a ținut cu sufletul la gură

Cel mai mult mi-a plăcut faptul că Stelian și-a înfrânt temerile și a știut cum să-și controleze emoțiile negative. În aventura lui a întâlnit multe personaje fabuloase care l-au învățat lecții importante de viață. Cartea „Mica Stea Portocalie” este una dintre cărțile mele preferate deoarece citirea ei mi-a oferit momente de relaxare, dar în același timp m-a ținut cu sufletul la gură, dorindu-mi să aflu ce se va întâmpla cu Stelian și cu sora lui. Pentru mine, această carte poate fi punctul de plecare a unor lecții de viață importante. Da, aș recomanda-o cu drag altor persoane.

"

Daria T. (12 ani)

M-am regăsit în ce ai scris acolo

Am început să citesc și m-am emoționat, încât mi-au dat lacrimile. Cumva m-am regăsit în ce ai scris acolo.

"

Lilica M. (pensionar)

Definește foarte bine calitatea mamei în viața fiecăruia

Foarte interesantă, captivantă, încărcată de emoție. Definește foarte bine calitatea mamei în viața fiecăruia. Este descris și un handicap al societății noastre (corupția). Și nouă ne plac prăjiturile cu ciocolată și rom. Felicitări!

"

Elena B. (părinte)

De unde poate fi achiziționat romanul?

Mica Stea Portocalie
Mica Stea Portocalie

40.00 leiAdaugă în coș

Reducere 20% la pachet

Mica Stea Portocalie + Eliberează-te de rănile trecutului și redescoperă fericirea!
Mica Stea Portocalie
+
Eliberează-te de rănile trecutului și redescoperă fericirea!
(În limita stocului disponibil)

62.00 leiAdaugă în coș